Duo Pianistique

Duo Pianistique

Sinds een paar jaar werk ik samen met collega pianist Michiel Hinnen. Ik heb Michiel leren kennen als een bijzondere gedreven en getalenteerde pianist die door zijn veelzijdigheid als begeleider van diverse solisten en koren reeds nationale en internationale bekendheid verwierf. Ook als solist is Michiel een veelgevraagd pianist. Inmiddels is het repertoire voor zowel 4-mains als de muziek voor 2 piano’s behoorlijk uitgebreid. Zo staan o.a. het derde pianoconcert van Rachmaninoff, het Carnaval des Animaux van Camille Saint Sans en Scaramouche van Darius Milhaud op het programma. Wat betreft 4-mains spelen wij diverse stukken van Beethoven, Schubert, Faure, Debussy en Mozart.

Even voorstellen: Ik ben Michiel Hinnen. Ik speel piano sinds mijn 9e. Ik heb gestudeerd bij Jos Kronenberg, Grada Broekhuizen, Tjako van Schie en de Schumann Academie.  Ik heb een brede belangstelling voor muziek. Mijn passie ligt bij klassieke muziek: van barok t/m 20e eeuw, en bij het begeleiden van solisten en koren. Hierbij komen naast de klassieken ook andere genres aan bod: van musical tot operette, Indonesisch en jazz/rock idioom. Sinds 3 jaar treed ik ook op als dirigent van koren. Mijn ervaringen draag ik graag over op mijn leerlingen, waarbij ik veel aandacht geef aan de muzikale voordracht.

Sinds enkele jaren werk ik samen met de pianiste Iris Verhoog. Ik heb haar leren kennen als een zeer muzikale pianiste, die als geen ander in staat is om muzikaal gevoel over te dragen op anderen. Het is voor mij een enorme stimulans om met haar te mogen musiceren, waarbij we nog steeds veel van elkaar leren. Ook in de lespraktijk hebben wij regelmatig werkoverleg, waarbij we uitvoerig bespreken hoe we leerlingen verder kunnen helpen op weg naar uiteindelijk volledig zelfstandig musiceren.